Martina van Brunschot – Praktijk orthomoleculaire geneeskunde en voedingsadvies

Martina van Brunschot – Praktijk orthomoleculaire geneeskunde en voedingsadvies

De orthomoleculaire geneeskunde heeft een wetenschappelijke basis. Het bestudeert de kleinste, belangrijkste eenheid van het menselijk lichaam: de lichaamscel. Ons lichaam bestaat uit miljoenen lichaamscellen.

De kwaliteit van deze cellen bepalen onze gezondheid of ziekte!

Lichaamscellen vormen de bouwstenen van onze organen en hebben een constante toevoer van voedingsstoffen nodig. Tekorten (chronisch) van deze voedingsstoffen leiden tot een verstoorde celwerking met ziekte of gebreken als gevolg. De inname en opname van stoffen is bij mensen verschillend. Daarom zijn de hoeveelheden van bepaalde stoffen in ieder lichaam anders. We noemen dit ook wel de biochemische individualiteit.
De orthomoleculaire geneeskunde probeert de gezondheid te bevorderen en het lichaam te genezen met behulp van vitaminen, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen.
Een orthomoleculair arts of therapeut zal daarbij altijd aandacht schenken aan de voeding, de keuze van de voeding en de kwaliteit ervan.

De prominente scheikundige en Nobelprijswinnaar Linus Pauling introduceerde de term orthomoleculaire geneeskunde in het tijdschrift Science in 1968:
Orthomoleculaire therapie heeft als doel het behouden van een goede gezondheid en het behandelen van ziektes, door het veranderen van de concentraties van stoffen die normaal in het menselijk lichaam aanwezig zijn.
De term orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond. Moleculair heeft betrekking op moleculen, de bouwstenen van ons lichaam. De juiste voedingsstoffen! De orthomoleculaire geneeskunde combineer ik in sommige gevallen met een instrument uit de NES-therapie, de NES miHealth.

Martina van Brunschot
Praktijk orthomoleculaire geneeskunde en voedingsadvies
Dubloenhof 22
5551 XN Dommelen

Telefoon: +31 40 2046477 / +31 6 37318266
Email: Info@martinavanbrunschot.nl
Web: www.martinavanbrunschot.nl